Testele PISA, din 2015 suținute electronic

24 septembrie 2019
Blog  0

website_buttons-PISA_ReportProgramul OECD-PISA furnizează datele şi informaţiile esenţiale pentru realizarea de studii şi analize ulterioare, care să fundamenteze deciziile de politici publice în domeniul educaţiei şi învăţământului.

Ciclul de testare 2015 aduce ca noutate importantă administrarea computerizată a instrumentelor de evaluare. Domeniul principal de testare îl reprezintă Ştiinţele şi rezolvarea de probleme prin colaborare, iar domeniile secundare sunt Matematica şi Citirea-Lectura.

Întrucât ciclul de testare PISA 2015 aduce această schimbare radicală, de trecere de la testarea ”clasică, cu creion şi hârtie”, la testarea computerizată, participarea României la acest ciclu de testare este foarte importantă, atât din perspectiva analizei sistemice, cât şi din perspectiva identificării de exemple de bune practici care să orienteze noile evaluări naţionale.

PISA este o parte importantă a unui program continuu al OECD, de monitorizare a achizițiilor învăţării şi de raportare, pe baza indicatorilor educaţionali, a tendinţelor înregistrate în timp, la nivel sistemic, rezultate din analiza competenţelor dobândite de către tinerii de 15 ani din întreaga lume¹.

Platforma e-isteț.ro, prin testele online pe care le pune la dispoziția elevilor, sprijină pregătirea elevilor pentru evaluarea după modelul PISA 2015, care introduce testarea computerizată, ca modalitate de evaluare.

¹ HG PISA 2015 Privind participarea României la Programul internațional din domeniul educației, Dezvoltat de OECD – PISA 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii