Teste de matematică distractive și utile pentru elevii de clasa 3

pozaConform programei şcolare  în vigoare pentru matematică clasa 3, principalele capacităţi pe care copilul trebuie să le dobândească prin studiul acestei materii sunt:

  1. Cunoaşterea şi utilizarea conceptelor specifice matematicii
  2. Dezvoltarea capacităţilor de explorare/investigare şi rezolvare de probleme
  3. Formarea şi dezvoltarea capacităţii de a comunica utilizând limbajul matematic
  4. Dezvoltarea interesului şi motivaţiei pentru studiul şi aplicarea matematicii în contexte variate

 

Este important ca pregătirea pentru evaluarea naţională să înceapă de timpuriu, pentru o mai bună familiarizare a elevului cu structura şi cerinţele testelor de acest fel. Platforma e-istet.ro este concepută tocmai pentru a asigura accesul elevilor la informaţii şi teste utile, în vederea creşterii performanţei şcolii românești prin investirea în educaţia copiilor.

Rezolvând testele la matematică de pe platforma e-istet.ro, elevul de clasa a 3-a va dobândi capacităţile enumerate mai sus într-o manieră inedită, ce combină efortul intelectual cu joaca.

Testele sunt concepute în aşa fel încât copilul să fie încurajat să încerce să găsească rezolvarea corectă a exerciţiului sau a problemei de unul singur. Astfel, atunci cand va avea un răspuns greşit, nu i se va oferi varianta corectă la finalul evaluării, ci va trebui să o descopere parcurgând încă o dată testul. Aşa învaţă că nu trebuie să se dea bătut şi că exersarea continuă este cheia rezolvării problemelor de matematică, oricat de dificile ar părea acestea la o primă vedere.

Testele cuprind 18 itemi, au o durată de 45 de minute şi vizează dezvoltarea gândirii logice, atenţiei, precum şi a capacităţilor de analiză şi de învăţare pe baza analogiilor.

Printre problemele și exerciţiile care îi pun mintea în mişcare, se întâlnesc:

1. Întrebări în care elevul trebuie să completeze răspunsul pe baza unor grafice, tabele sau imagini, pe care trebuie să le observe şi să le compare pentru a găsi soluţia corectă.

poza1

2. Exerciţii care presupun realizarea de legături logice prin trasarea unor săgeţi virtuale între informaţiile amestecate.

poza2

3. Întrebări cu mai multe variante de răspuns, care antrenează capacitatea de atenţie a elevului.

 

poza3

Pe lângă acestea, o serie de alte tipuri de întrebări au menirea de a menţine viu interesul copilului în parcurgerea completă a testului, precum și de a-i insufla dorinţa de a realiza și alte modele de teste. Vă invităm să încercaţi aici  testele Demo și să descoperiţi toate beneficiile lor!

One response on “Teste de matematică distractive și utile pentru elevii de clasa 3

  1. Georgia spune:

    ceți mulțumesc perntu vizită și perntu invitație, dragă Sergiu!Vă mulțumesc perntu urări, dragele mele prietene! La mulți ani și vouă! Ați păstrat copilăria een suflet, știu asta… doar prin simplul fapt că mă vizitați din ce2nd een ce2nd…cembrățișări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Decembrie
Analize. Statistici. Comparatii