Noul pachet e-isteț, cu teste la matematică și română

Echipa e-isteț a lansat de curând pachetul F cu teste la matematică și română pentru copiii din clasele 1 – 4. Teste ce  au rolul de a antrena elevul și de a îl pregăti pentru testarea națională.  Textele suport cuprind povești educative cu personaje preferate de către copii, informații noi despre animale și mediul înconjurător sau texte ce îi pregătește să se descurce în viața de zi cu zi.

clasa 1

La limba română, cei din clasa 1 au texte suport mai scurte și ușor de parcurs. Vor învăța să asocieze fragmente din text și personaje cu imagini, vor exersa despărțirea în silabe și așezarea corectă în pagină. Atenția elevilor din clasa 1 va fi pusă la încercare atunci când trebuie să găsească cuvintele greșite și să le corecteze.

Matematica pentru clasa 1 vine cu adunări și scăderi, cu grafice și cu exerciții ce îi va învăța pe cei mici să se descurce la cumpărături.

clasa 2gingerbread_man

Pentru cei din clasa 2, textele suport au o întindere mai mare și mai complexă, sunt incluse atât povestirile, cât și poeziile. Testele la română pentru clasa 2 pun la încercare atenția elevilor deoarece aceștia din urmă trebuie să recunoască personajele și calitățile lor, unde și când se petrece acțiunea, să explice folosirea semnelor de punctuație, să înțeleagă și să explice expresiile folosite.

Elevii din clasa 2 își vor da seama cât de importantă e matematica când se duc la cumpărături sau când vor să ajute la prepararea prăjiturilor preferate.

clasa 3

 sinaia-partie-schi

Textele suport pentru testele la română pentru clasa 3 aduc informații noi și educative în discuție ce vor antrena atenția și concentrarea, iar poeziile vor îmbogății vocabularul elevilor prin expresiile noi.  Aceștia vor avea de identificat ritmul și rima strofelor și să explice folosirea semnelor de punctuație.

Testele la matematică pentru clasa 3 au texte suport cu o dificultate crescută deoarece cuprind informații noi pe diferite subiecte. Un exemplu îl constituie testul despre pârtia din Sinaia. Folosindu-și imaginația, elevul va trebui să calculeze lungimi de trasee și să le recunoască pe cele mai scurte sau cele corecte prin diferite calcule.

clasa 4

Testele la română clasa 4 încep cu texte ce sunt mult mai lungi și mai complexe cu multe cuvinte noi. Acestea au rolul de a testa și antrena capacitatea de reținere a informațiilor și a personajelor. Exercițiile se bazează pe aceste informații noi pentru a le aprofunda, pe recunoașterea calităților și intențiilor ce reies din fapte, recunoașterea părților de vorbire.

Testele la matematică pentru clasa 4 pregătesc elevii să calculeze corect și rapid atunci când sunt la cumpărături, să recunoască bancnotele și monedele, să citească grafice, vor fi puși în diferite situații și pentru a le rezolva vor exersa înmulțirea și împărțirea utilizând unități de măsură.

Testele e-isteț încurajează elevul să învețe prin practică, să își dezvolte imaginația și creativitatea, să prindă încredere în propriile capacități. Îl pregătește pentru viața de zi cu zi, îi antrenează atenția și capacitatea de reținere. Testele sunt interactive, modalitățile de rezolvare fiind diferite, de la bifarea răspunsului corect sau a imaginii potrivite până la trasarea de săgeți între informații corespondente.

Încearcă acum testele din noul pachet

Apasă aici

One response on “Noul pachet e-isteț, cu teste la matematică și română

  1. VICA spune:

    DORESC SA FAC TESTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Decembrie
Analize. Statistici. Comparatii