Cum să treci mai ușor de testele pentru evaluarea națională la română

 .Antrenament

Ministerul Educației a introdus o nouă formă de evaluare pentru clasele a II-a, a IV-a, și a VI-a, bazându-se pe conceptul conform căruia o evaluare periodică impulsionează elevul să învețe mai mult și mai bine, iar cadrele didactice pot evalua regulat nivelul elevilor. Astfel, până la sfârșitul clasei a VIII-a, copilul va căpăta mai multe informații și experiență cu privire la testele pentru evaluarea națională la română și matematică.

Ideea acestor teste pentru evaluarea națională vine dintr-un proces studiat și testat de către instituțiile specializate în științele educației, atât din țară cât și din străinătate, fiind văzută, de asemenea, ca o evaluare a sistemului de învățământ.

Dacă în articolul precedent am vorbit despre cum îl ajută testele noastre pe elev să înțeleagă și să îndrăgească exercițiile matematice și mediul înconjurător, în articolul de astăzi vom face referire la pachetul de teste pentru evaluarea națională la română.

Azi, pentru părinți, timpul e mai scurt, iar pentru elev, calculatorul și jocurile interactive sunt mai atractive. Platforma e-isteț s-a adaptat nevoilor părinților și elevilor, oferind lunar pachete de teste pentru evaluare si aprofundare.

Pinocchio

Elevii isteți din clasa a II-a parcurg testele împreună cu personajele preferate din povești, precum Pinocchio sau cei trei purceluși, află lucruri noi despre păsări sau arbori. Exercițiile se bazează pe înțelegerea textului citit și pe atenția acordată personajului principal. Acestea sunt diversificate, elevul este pus să aleagă răspunsul corect, să identifice ce este adevărat și ce nu, să facă corelații între informații, învață să scrie corect și să despartă în silabe.

Știi povestea Bunicul și nepotul? Află ce se întâmplă!

Vezi pachetul septembrie

Textele elevilor din clasa a IV-a sunt mai mari și mai complexe, iar exercițiile sunt interactive. În felul acesta, atenția copilului este pusă la încercare, fie că învață povești noi și interesante cu personaje fascinante, fie când alege să se joace cu silabele și cu părțile de vorbire.

Ai citit povestea scrisă de Ion Creangă, numită Prostia Omenească?

Află peripețiile amuzante prin care a trecut personajul principal!

Vezi pachetul septembrie

Copilul tău poate începe pregătirea în vederea testelor de evaluare națională la română și matematică pentru clasa a II-a și a IV-a încă din clasa I sau a III-a, pentru că e-isteț.ro oferă pachete pentru fiecare clasă, antrenând elevii online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Decembrie
Analize. Statistici. Comparatii