Top 9 lecturi pentru copii

22 ianuarie 2015
Blog  0

Copiilor le trebuie insuflată plăcerea de a citi, încă de când sunt mici. Aceasta este perioada cea mai importantă pentru formarea copilului dumneavoastră, vârsta la care cei mici deprind anumite obișnuințe, precum dorința de a citi, ora de somn, ora de mâncat și așa mai departe.

Vă prezentăm o listă de lecturi potrivite și pe placul celor mici:

apolodor

1.   Cărțile cu Apolodor,de Gellu Naum

Opera în două volume a lui Gellu Naum prezintă peripețiile unui pinguin de la un circ din București. În primul volum este ilustrată povestea faimosului pinguin care pleacă de la circ pentru a-și găsi rudele, călătorind pe apă si pe uscat, care, în final, după ce își regăsește familia, se hotărăște să se întoarcă la circ, fiind cuprins de dorul prieteniilor săi. Cel de-al doilea volum îl prezintă pe eroul nostru alături de cei doi prieteni ai săi în diferite împrejurări.

2 .  Septimus Heap,de Angie Sageseptimus

Seria de cărți a autoarei prezintă lumea magică și plină de aventuri a eroului cu același nume,Septimus Heap, al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. Cărțile sunt misterioase și interesante și vor stârni, fără îndoială, dorința celui mic de a le citi.

 charlie

3.  Charlie și Marele Ascensor din Sticlă,de Roald Dahl

Acesta este volumul ce continuă povestea aventurilor tânărului Charlie Bucket și ale excentricului Willy Wonka, proprietarul fabricii de ciocolată. Este o carte interesantă, plină de suspans și creativitate, perfectă pentru a stimula imaginația celor mici.

4.   Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carollalice

Cu toții o știm pe faimoasa Alice, fetița care ajunge într-o lume fantastică și ciudată.Cartea britanicului este perfectă pentru a petrece timp alăturide copilul dumneavostră, întrucât poate fi citită atât de cei mici, cât și de cei mari, ca un exercițiu de imaginație, dând frâu liber dorinței de aventură și joacă.

5.   Harry Potter,de J.K.Rowling  potter

Binecunoscuta serie de cărți reprezintă o lectură fantastică și interesantă pentru cei mici. În volumele autoarei este prezentată lumea vrăjitorilor de la Hogwarts, și în special, povestea personajului Harry Potter, un tânăr elev la celebra școală de magie. Este o poveste plină de suspans și emoție, fiind pe placul copiilor, dar și al adulților. Totodată, vă puteți bucura și de faimoasele ecranizări ale seriei.

6.   Povești, Povestiri, Amintiri, de Ion Creangăcreanga

Volumul scriitorului român ilustrează cea mai frumoasă parioadă a vieții într-un mod surprinzator, chiar din prisma unui copil. Cartea conține povești cunoscute de toată lumea, precum: Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani, Fata babei și fata moșului și multe alte povestioarecare au marcat copilăria tuturor.

7.   Visătorul, de Ian McEwan

În șapte povești legate între ele, Peter își amintește diverse întâmplări din timpul copilăriei sale. Aflându-se la granița dintre vis și realitate, acesta trăiește aventuri fantastice și ciudate, ca mai apoi să se trezească în trupul unui adult, el având doar unsprezece ani. Este o poveste captivantă ce merită citită!

8.   Cronicile din Narnia, de C. S. Lewis

Cine ar fi crezut că limita dintre lumea noastră și un tărâm mistic se află într-un…șifonier?! Narnia este un tărâm fantastic în care animalele vorbesc, iar magia este la ordinea zilei. Este genul de univers pe placul copiilor, în care binele învinge întotdeauna răul.

9.   Percy Jackson și Olimpienii-Hoțul Fulgerului, de Rick Riordan

Autorul reușește să transpună legendele grecești în lumea actuală, adăugând umor și un ritm alert, care-l face pe cititor să citească cu sufletul la gură. Pe scurt, este vorba despre un băiat, Percy, fiul unui zeu și al unei muritoare, care pătrunde în lumea tatălui său. Pentru cei care preferă cinematografia, cartea se bucură și de o versiune ecranizată, apărută în 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii