Testele pentru școlari

28 august 2014
Categorie
Educație
Evaluare
Blog  6

teste scolari

Obiectivele testelor pentru şcolari vizează măsurarea cunoştinţelor şi a capacităţilor fundamentale proiectate în cadrul programelor şcolare. Această acţiune presupune implicit aprecierea gradului de înţelegere, aplicare, analiză şi sinteză a informaţiei dobîndite într-o anumită perioadă de timp, de obicei, determinată, într-un domeniu al cunoaşterii generale, de profil sau de specialitate.

Deoarece testele şcolare reprezintă un instrument pentru evaluare, acestea sunt elaborate de către experţi ai sistemului de învăţământ. Ştim că evaluarea este o ştiinţă şi nu se limitează doar la a acorda o notă. În redactarea testelor pentru şcolari sunt folosite tehnici de evaluare, care prin specificul lor ajută la mai buna înţelegere a specificului fiecărui elev, putând descoperi atât punctele sale tari, cât şi domeniile în care întâmpină dificultăţi.

Aceste teste şcolare au mai multe scopuri. Unul ar fi pentru părinţi şi profesori care pot să fie la curent cu evoluţia copilului din punct de vedere educațional, şi care este nivelul de cunoştințe pe care şi le-a însuşit elevul pentru fiecare materie în parte. Un alt scop este reprezentat de posibilitatea de a pune accent pe rezolvarea eventualelor dificultăţi ale copilului pe perioada de studii rămasă. În urma acestor teste, profesorii au o imagine detaliată a situaţiei elevilor lor şi se pot concentra spre a o corecta, a individualiza eventualele dificultăţi identificate sau să încurajeze punctele tari descoperite în urma evaluării.

Teste de acest gen pot fi găsite şi pe platforma E-isteţ, evoluţia şcolarului putând fi observată prin rapoartele de performanţă, disponibile fiecărui utilizator.

Aceste teste pentru şcolari vin şi în ajutorul profesorilor, care pot înţelege şi măsura progresul în timp al elevilor. Prin rezultatele obţinute la testele şcolare, alegerea domeniului către care fiecare elev are înclinaţie este mult mai uşoară. Elevii, profesorii şi părinţii au mult mai multe elemente concrete pentru a stabili, până la încheierea studiilor gimnaziale, care este liceul care i se potriveşte fiecăruia.

6 responses on “Testele pentru școlari

  1. vasile spune:

    este foarte bine acest text pt copii

  2. simona spune:

    imi place sa completez.

  3. Aliona spune:

    imi plac testele sunt usoare ind stii ca ai invata binem,EU depilda am luat la toate 10101010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii