Testele la limba română, în continuă evoluție

2 octombrie 2019
Blog  5

Limba română reprezintă unul dintre elementele centrale în dezvoltarea poporului român. Prin intermediul studierii limbii române sunt dezvoltate și formate deprinderile de exprimare a ideilor în mod logic, de vorbire și scriere clară și corectă. Sistemul de învățământ românesc are la bază studierea limbii române încă din ciclul primar.

Fiecare dintre cele trei compartimente al limbii române (citirea, scrierea și gramatica) oferă posibilități de cultivare a vorbirii și de îmbogățire a vocabularului. Testele la limba română conferă o evaluare asupra corectitudinii procesului în care au fost însușite normele de vorbire și scriere corectă a limbii române.

În învățământul românesc există o evoluție în ceea ce privește testele la limba română, începând de la clasele ciclului primar, și până la ciclul liceal. Deși obiectivele fundamentale ale studierii limbii române au rămas însușirea și aplicarea normelor de vorbire și scriere corectă, folosirea corectă a vocabularului, notarea grafică a sunetelor și parcurgerea textelor, modalitatea de evaluare la limba română a cunoscut un parcurs progresiv.

                                                                       steudent_question_crop380w

Avântul tehnologic a facilitat o trecere lină în învățământul românesc, de la sistemul tradițional, în care erau folosite mijloace tipărite, la facilitățile oferite de sistemul e-learning, precum manualele digitale și testările pe calculator. Pentru a susține acest avans tehnologic au apărut platforme educaționale, precum e-isteț.ro, care vin în ajutorul elevilor din ciclul primar, și al părinților acestora, în aprofundarea și evaluarea cunoștințelor dobândite la școală.

Testele la limba română îmbracă pe platforma noastră o formă interactivă, în care sunt îmbinate informații practice și cunoștințe teoretice, aflate în conformitate cu programa școlară. Exersând cu e-istet.ro, elevii pot învăța să identifice cuvinte cu sens asemănător sau opus, să despartă cuvinte în silabe sau să formeze propoziții alături de personajele din poveștile lor preferate.

Ești în clasa a II-a? Rezolvă testul demo creat pentru tine, alături de Pinocchio!

Încearcă acum

5 responses on “Testele la limba română, în continuă evoluție

 1. robert spune:

  as vrea sa am macar o carte de la voi

  • adminis spune:

   Vă mulțumim pentru interesul acordat! Din păcate testele noastre sunt disponibile numai în format electronic, dar vă vom ține la curent cu noutățile apărute. Momentan puteți parcurge testele de pregătire pentru luna septembrie, urmând ca în cel mai scurt timp să lansăm și următorul pachet.

 2. Randy spune:

  Ancaaa >:D< La multi ani si sa nu te plangi de poza de biuetln… se poate si mai rau, crede-ma :))) Sa ai parte de sanatate si de bucurii si de muuuuultee carti (si rafturi unde sa le pui :D) La multi ani si sa te distrezi maine… si azi :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii