Testele online-o metodă interactivă de învățare

online-exam

De ceva vreme se vorbește tot mai des despre aplicarea noilor tehnologii în procesul de învățare-predare, care să faciliteze trecerea de la învățământul tradițional și abordarea pedagogică închisă la un sistem educațional centrat pe elev. Educația online, de tip e-learning, a devenit astăzi o metodă utilizată de universități de top din străinătate, oferind multiple avantaje, de la înlesnirea interacțiunii între cursanți,până la faptul că permite personalizarea informațiilor sau învățarea pe tot parcursul vieții.

Este necesar, însă, ca tranziția către un astfel de model educațional să se producă nu numai în mediul universitar, ci la toate celelalte cicluri ale învățământului. O modalitate de a realiza acest lucru este aceea de a îndrepta elevii către platformele educaționale online, unde pot găsi materiale utile, pot rezolva exerciții și pot fi evaluați progresiv de către profesioniști în educație.

Care ar fi beneficiile elevilor dacă ar rezolva teste online? În primul rând, testele online pot fi o modalitate interactivă de a aprofunda noțiunile dobândite în clasă. Sigur, veți spune, copilul poate exersa la fel de bine rezolvând exerciții din culegerea clasică de probleme. Se poate, dar exersând într-un mediu diferit și dinamic care să îl atragă, copilul învață, practic, să învețe prin joacă. În felul acesta, pregătirea suplimentară nu i se va mai părea o corvoadă, ajungând, în timp, să înțeleagă și să rețină noțiunile mult mai ușor.

În al doilea rând, testele online îi oferă copilului avantajul de a se putea evalua singur, fără îndrumarea permanentă a unui adult. Realizând singur care îi sunt greșelile, acesta le va îndrepta singur, dobândind, astfel, independență și stimă de sine.

7 responses on “Testele online-o metodă interactivă de învățare

  1. […] retina lucruri de folos in viata lor, iar asta este ceva bun pentru noi toti. Am gasit un site cu teste online pentru copii, iar daca parintii ii pot convinge pe copiii lor sa faca astfel de teste, cu timpul se vor invata […]

  2. […] testarii periodice pentru imbunatatirea rezultatelor scolare nu poate fi subliniata indeajuns. Studiile de specialitate in domeniu realizate de psihologi pe […]

  3. aisel spune:

    vreau teste pentru clasa1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii