Teste online la matematică pentru clasa a 2-a cu e-isteț.ro

Globalizarea și dezvoltarea internetului fac din noile generații mici experți în tehnologie. Mulți dintre copii manifestă un interes deosebit în ceea ce privește jocul virtual și cunoașterea aparatelor inteligente. Un bun exemplu al acestei atracții este alegerea acestora de a lucra pe o tablă interactivă în defavoarea cretei și a buretelui.  Lecțiile predate pe o astfel de tablă sunt mai atractive, iar elevii sunt mai dornici să iasă în fața clasei să rezolve exerciții.

Pentru că dorim să facem din exercițiile la matematică o plăcere, oferim o tehnică modernă de studiu. Punem la dispoziția elevilor din ciclul primar teste online la matematică, care conțin exerciții stimulatoare și se bazează pe dezvoltarea atenției combinată cu rapiditatea rezolvării.

Ce iți oferim

Exercițiile din testele online la matematică pentru clasa a 2-a sunt diversificate și implică numărarea și afișarea rezultatului obținut. Ca în exemplul de mai jos, formele sau obiectele ce trebuie numărate sunt vesel colorate, iar forma lor depinde de tema testului, de la forme geometrice, până la fructe și legume. Copilul învață să citească ora și să facă legături cu activitățile lor zilnice, se joacă cu numere pare și impare, descoperindu-le și învățând să le identifice corect.

 

ex mate

În alte tipuri de exerciții din testele online la matematică pentru clasa a 2-a, elevii isteți primesc o sumă de bani, iar ei vor calcula prețul lucrurilor cumpărate sau restul pe care trebuie să îl primească.  În felul acesta, exercițiul îi ajută să recunoasă banii pe care îi folosim în viața de zi cu zi și să se descurce, de exemplu, la magazin.

ex mate2

 

Matematică și explorarea mediului

Matematica din clasa a 2-a este combinată cu explorarea mediului. De aceea, printre exercițiile din testele online la matematică pentru clasa a 2-a se regăsesc cerințe în care elevul trebuie să recunoască organele corpului uman și funcțiile de bază ale acestora. Pentru rezolvarea altor exerciții ei trebuie să cunoască zilele, lunile și anotimpurile anului, dar și beneficiile consumului de fructele și legume.

 ex mate6

 

Copiii trebuie să bifeze sau să selecteze răspunsul corect, să recunoască informația falsă sau pe cea adevărată sau să traseze corespondețe între informații, ca în exemplele de mai jos:

ex mate7

Testele e-istet constituie o modalitate la îndemână de a pregăti elevii din clasa a 2-a pentru evaluarea națională. Evaluează cunoștințele copilului tău cu un simplu click!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii