Teste la română pentru clasa 3

În clasa 3 elevii deja sunt familiarizaţi cu şcoala, cu temele şi cu învăţatul. Însă, dacă în clasa 1 şi clasa 2 acestora li s-au prezentat în principal noţiuni de bază, fundamente ale educaţiei, acum programa devine mai complexă, iar materiile au un grad de dificultate mai ridicat.

lb romana

Chiar şi învăţarea limbii române poate începe să creeze probleme elevilor din clasa 3,  deoarece se pune mai mult accent pe înţelegerea textelor decât în anii anteriori.

În clasa 3, la limba şi literatura română, elevii vor învăţa:

-să deducă sensul unui cuvânt necunoscut prin raportare la mesajul audiat;

-să sesizeze mijloacele nonverbale (gesturi, mimică) folosite în comunicare;

-să utilizeze corect în exprimarea orală proprie elementele de construcţie a comunicării studiate;

-să pronunţe clar şi corect un mesaj;

-să redea prin cuvinte proprii conţinutul unui fragment dintr-un text citit sau dintr-un mesaj audiat;

-să desprindă ideile principale dintr-un text citit;

-să aşeze corect în pagină textele scrise, respectând scrierea cu alineate şi spaţiul liber între cuvinte, scrierea caligrafică / lizibilă;

-să respecte regulile de despărţire în silabe, ortografia şi punctuaţia într-un text propriu;

-să redacteze texte de mică întindere, ţinând seama de părţile unei compuneri etc.

Deşi elevii se pot simţi copleşiţi din cauza volumului mai mare de informaţie pe care îl primesc, aceştia nu trebuie să uite că nu sunt singuri şi că pot fi ajutaţi când au nevoie. În acest scop, am creat platforma online e-istet.ro care îi ajută pe elevi să îşi verifice cunoştinţele la limba şi literatura română prin exerciţii interactive, dar conforme cu materia studiată, care captează atenţia elevilor, ajutându-i să reţină uşor răspunsurile corecte.

Printre exerciţiile pe care platforma e-isteţ.ro vi le pune la dispoziţie în pachetele de clasa a 3-a, se numără următoarele tipuri:

-exerciţii cu variante multiple de răspuns, care îi determină pe elevi să acorde atenţie textului care se află la începutul textutui:

Untitled

-exerciţii cu inserare de text, în care elevii pot scrie în casete, cu cuvintele lor, răspunsul corect:

Untitled2

-exerciţii cu imagini, care au un aspect mai interactiv şi captează atenţia copiilor:

Untitled3

Descoperiţi, alături de copiii voştri, şi restul exerciţiilor la limba şi literatura română de pe platforma e-isteţ.ro, unde puteţi alege dintr-o varietate de pachete cu teste pe care noi vi le punem la dispoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii