Teste la limba engleză – la ce folosește testarea unei limbi străine?

3 octombrie 2019
Blog  3

 

Cambridge

Limba engleză este astăzi limba străină cea mai predată în statele europene, fiind studiată la toate nivelurile de învățământ. Elevii au, în general, vârste cuprinse între 6 și 9 ani atunci când încep să învețe engleza la școală, însă timpul alocat limbilor străine, ca procent din timpul total de predare, nu depășește de obicei 10%[1].

Pentru a evalua cunoștințele de limbă engleză, există mai multe teste recunoscute la nivel internațional. În România, cel mai popular este Cambridge, însă au apărut de-a lungul timpului și alte teste la limba engleză, precum TOEFL (Test of English as a Foreign Language) și IELTS (International English Language Testing System) la care sunt adăugate și teste de obținere a certificatelor de limbaj specializat, cum ar fi limbajul business, legislativ, economic, etc. În timp ce certificatul Cambridge este valabil toată viața, celelalte au un termen de valabilitate de 2 ani, urmărindu-se, astfel, actualizarea nivelului de cunoștințe. Spre deosebire de Cambridge, care este recunoscut, în principal, în Marea Britanie, TOEFL și IELTS sunt bine cotate și în Statele Unite, acolo unde Cambridge nu se bucură de popularitate.

De asemenea, varietatea de teste la engleză oferă și posibilitatea alegerii susținerii testării în engleza americană sau în engleza britanică. IELTS este specializat pe vocabularul și accentul englezei britanice, iar TOEFL este bazat pe engleza americană. Amândouă testele evaluează aptitudinile de citire, de ascultare, de scriere și de vorbire a limbii engleze, însă în feluri diferite.

Dacă IELTS se susține în fața unui examinator, la partea scrisă a testului TOEFL se vorbește într-un microfon, care înregistrează și trimite răspunsurile către examinare. Încă o deosebire este faptul că TOEFL este bazat, în cea mai mare parte, pe întrebări cu variante multiple de răspuns, în timp ce IELTS se axează pe partea de memorie.

Care este scopul acestor teste?

Pe lângă faptul că aceste teste oferă o verificare a cunoștințelor, ele lărgesc orizonturile copiilor, dându-le posibilitatea, pe termen lung, de a studia la o universitate din străinătate sau de a participa la traininguri sau școli de vară internaționale, unde nu te poți înscrie de obicei fără a avea un certificat de limbă engleză.

Susținerea acestor teste nu este însă ușoară, necesitând o pregătire în avans. Se spune că este bine ca învățarea unei limbi străine să se realizeze cât mai timpuriu, cea mai bună perioadă pentru învățarea limbii engleze fiind înainte de 12 ani, când creierul are capacitatea de a asimila cu multă ușurință informațiile.

Începând pregătirea din clasele primare, orice copil va putea stăpâni limba engleză la un nivel avansat atunci când vine timpul susținerii testelor la limba engleză. Pe lângă învățare, este recomandat pentru copii să se obișnuiască și cu ideea de testare, pentru întărirea încrederii în sine.

[1] Mai multe detalii pot fi găsite în raportul Comisiei Europene, ”Date cheie privind predarea limbilor străine în școlile din Europa în 2012”

3 responses on “Teste la limba engleză – la ce folosește testarea unei limbi străine?

  1. […] si ii face sa inteleaga mai bine o limba straina. Poti sa il inveti pe copilul tau sa foloseasca testele la limba engleza de pe e-istet.ro, fiind o platforma online de teste care pune la dispozitie teste de engleza, matematica, romana si […]

  2. Vincent spune:

    Si eu as fi facut asta dar scriu postari desutl de lungi de obicei ar fi o munca in plus iar pe google com chiar nu prea ma gaseste nimeni. Am verificat si in analytics cati imi vin din strainatate si imi vin multicei numai ca atunci cand am verificat cum anume au ajuns acei straini sa dea de blogul meu am descoperit ca ma cautasera pe google cu cuvinte cheie …in romana! Deci da, romanii din strainatate ma mai citesc.Oricum daca vor sa inteleaga ceva o pot face foarte usor cu ajutorul browerului Chrome care traduce toata pagina in ce limba vor ei dar nu cred ca se oboseste nimeni sa faca asta.Felicitari pentru activitatea intensa pe blog si pentru template care este superb.

  3. Bianca spune:

    Vreau sa fac textul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii