Cum să folosești tehnologia în favoarea copilului tău

23 ianuarie 2015
Blog  1

images (3)Computerul și internetul fac parte din viața noastră, fie că ne place sau nu. Faptul că un copil învață să îl utilizeze de mic, poate constitui, pe termen lung, un avantaj. Este important să folosim tehnologia în favoarea copilului, pentru că aceasta îi poate oferi posibilități extraordinare, pe care nici o altă generație nu le-a avut anterior.

Iată câteva metode prin care putem transforma tehnologia într-un aliat în educația copiilor:

Jocuri online

Astăzi există foarte multe jocuri educative pe calculator, care sporesc atenția sau gândirea logică a copiilor. Chiar de la o vârstă fragedă aceștia pot exersa literele, cifrele, culorile sau numele animalelor cu ajutorul metodelor online. Pentru micuț va fi foarte distractiv, mai ales dacă îl lași pe el să folosească mouse-ul pentru a da click pe animații. Întrucât acest tip de jocuri au sunet, copilului tău îi va face plăcere să învețe în timp ce se joacă. Implică-te în joc și poți să îl înveți lucruri suplimentare. La această vârstă, copilul absoarbe foarte multe informații și este interesat de tot ceea ce îl înconjoară.

Tips & Tricks

-Alege-i jocuri tip puzzle, îl va ajuta să învețe să se concentreze și să aibă răbdare.

-O altă alegere bună sunt jocurile în care trebuie să formezi cuvinte, acestea fiind disponibile atât în limba română, cât și în limba engleză.

-Jocurile de logică, strategie sau găsirea de comori ajută la fel de mult la dezvoltarea intelectuală a copilului.

-Sunt de evitat jocurile agresive, cu multă violență.

Povești în format digital

Pe măsură ce copilul tău crește, va învăța să citească, și pentru că poveștile nu trebuie să lipsească din copilăria nimănui, îl poți determina să le citească online. Acestea sunt animate și viu colorate, iar personajele preferate din desene sau povești apar în diferite jocuri de matematică și îi supun pe micuți la diferite teste.

Nu încurajăm renunțarea la cărți, acestea au un rol foarte important în viața oricărui om, trebuie doar să diversifici activitățile zilnice pentru ca cel mic, care e plin de energie, să nu se plictisească. Astfel, îl vei determina să citească din plăcere.

Teste online

Pe termen lung, computerele pot deveni un partener de nădejde în activitățile școlare zilnice ale copilului. De multe ori, exersatul acasă s-ar putea să nu fie cel mai plăcut lucru pentru el. Testele online creative și interactive sunt o metodă foarte bună de a trezi interesul elevului, astăzi fiind dezvoltate diverse platforme de testare online, precum e-istet.ro, unde părintele are acces în timp real la rezultatele obținute de copilul său.

Dincolo de avantajele tehnologiei, este important ca timpul petrecut în fața calculatorului să fie limitat și atent supravegheat. Specialiștii recomandă ca elevii să nu utilizeze calculatorul sau tableta mai mult de 2 ore pe zi.

 

One response on “Cum să folosești tehnologia în favoarea copilului tău

  1. Maiko spune:

    nice one for posting this article. I am definitely tired of struggling to find relevant and inegelitlnt commentary on this subject. Everyone nowadays seem to go to extremes to either drive home their viewpoint or suggest that everybody else in the globe is wrong. cheers for your concise and relevant insight.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii