Structura anului școlar 2014-2015

30 octombrie 2014
Blog  1

Potrivit Ordinului 3637/2014 emis de Ministerul Educației Naționale, elevii din ciclul primar merg anul acesta la școală timp de 36 de săptămâni, însumând 177 zile de curs. Pentru că multe dintre sărbătorile naționale cad în timpul săptămânii, cei mici vor avea parte în noul an școlar de mai multe zile libere față de anul trecut, bucurându-se de prima vacanță după numai o lună și jumătate de la începerea cursurilor.

Semestrul I se desfășoară între 15 septembrie și 19 decembrie. Prima vacanță pentru elevii claselor I-IV și pentru grupele din învățământul preșcolar este programată în perioada 1-9 noiembrie. Urmează apoi vacanța de iarnă, între 20 decembrie și 4 ianuarie. Cursurile se reiau pe 5 ianuarie și continuă până pe 30 ianuarie, până la vacanța intersemestrială (31 ianuarie- 8 februarie).

Copiii se întorc la școală în semestrul al II-lea pe 9 februarie și vor merge la cursuri până pe 10 aprilie. După vacanța de primăvară (11 aprilie- 19 aprilie), cursurile vor reîncepe pe 20 aprilie. Conform structurii aprobate de Minister, săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al II-lea va fi dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Anul școlar este programat să se încheie pe 19 iunie, dată care marchează începutul mult așteptatei vacanțe de vară.

Iată calendarul anului școlar 2014-2015, pentru elevii din învățământul primar:

                   Structura-2014-2015

Datele exacte pentru susținerea evaluărilor naționale din anul 2015 nu au fost încă programate, urmând să fie stabilite prin ordine distincte ale Ministrului Educației. Cu toate acestea, pentru elevii dornici să se pregătească în avans, platforma e-istet.ro oferă teste elaborate în conformitate cu programa școlară. Vă propunem să vă familiarizați cu formatul evaluării naționale 2015, parcurgând testele demonstrative disponibile pentru toate cele patru clase ale ciclului primar.

Echipa e-istet vă urează mult succes!

                                                                                  Clasa IBaiat

                                                                                        FurnicaFetita

One response on “Structura anului școlar 2014-2015

  1. roxana spune:

    eu sunt clasa 5 si al luat 1o la testele de la mate si romana de clasa 4 teste demo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii