România, în topul țărilor care implementează noile tehnologii în școală

27 octombrie 2019
Blog  0

mecsNoul raport Horizon al Comisiei Europene plasează România în fruntea țărilor care au demarat amplul proces de modernizare a procesului educațional, prin aducerea tehnologiei mai aproape de școală.

Facem acest lucru nu doar prin introducerea manualelor digitale, dar și prin derularea unor proiecte precum Internet în școala ta, care presupune conectarea a 2.446 de școli din mediul rural și mic urban la Internet sau prin dotarea unor clase cu produse IT de ultimă generație.

Remus Pricopie, Portal învățământ

Așa cum o arată și experții în tehnologii educaționale din SUA, „îmbunătățirea abilităților digitale și a accesului la resursele digitale sunt esențiale, nu numai pentru ameliorarea procesului de predare, ci și pentru crearea unor modele de învățământ flexibile, care facilitează învățarea de-a lungul vieții”.

Din acest punct de vedere, România se află înaintea multor state din Uniunea Europeană, fiind conectată la tendințele mondiale actuale de creștere a calității activității de predare-învățare. Potrivit Ministerului Educației, toți elevii din România vor primi tablete, iar școlile vor fi dotate cu internet wireless și vor avea cataloage electronice disponibile pentru toți anii de studiu.

Prin intermediul platformei e-istet.ro dorim să venim în sprijinul acestui proces de adaptare a învățământului românesc la noile standarde internaționale în domeniul educației. Pe platforma noastră, elevii din învățământul primar se pot pregăti online pentru evaluarea națională, rezolvând teste interactive la disciplinele Comunicare în limba română, Matematică și explorarea mediului, elaborate pentru elevii din clasele I-II, respectiv Limba română și Matematică, pentru elevii din clasele III-IV. Exercițiile pot fi rezolvate și pe tabletă, oferind copiilor posibilitatea de a utiliza tehnologia în folosul propriei educații, într-un mod plăcut, atractiv și antrenant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Octombrie
Analize. Statistici. Comparatii