Reprezentanții E-istet.ro, participanți la ONGFest

15 mai 2015
Blog  1

ONGFestFestivalul Organizațiilor Neguvernamentale, desfășurat în perioada 9-10 mai 2015 în Parcul Herăstrău, a reunit peste 160 de ONG-uri care au avut ocazia să își prezinte proiectele publicului larg. Printre acestea ne-am numărat și noi, bucuroși să împărtășim părinților și copiilor prezenți la eveniment avantajele platformei educaționale e-istet.ro. În acest sens, la ”colțul copiilor isteți”, am oferit elevilor din clasele primare de învățământ acces în timp real la testele de limba română și de matematică, punându-le la dispoziție tablete pentru rezolvarea acestora într-o manieră interactivă, non-formală.

Copiii au fost foarte entuziaști și, începând cu cei de grupa pregătitoare până la elevii de clasa a 4-a, toți s-au arătat dornici de a-și testa cunoștințele de limba română sau de matematică. Numărul total al copiilor care ne-au vizitat cortul alături de părinți sau bunici în cele 2 zile de ONGFest a fost de aproximativ 70. În jur de 20 dintre aceștia aveau o vârstă prea fragedă pentru a rezolva teste, însă și pentru ei am avut IMG_6387pregătită o activitate care să le încurajeze creativitatea și originalitatea: coloratul unor modele prestabilite.

Timpul pe care copiii l-au avut la dispoziție pentru a face un test a fost de 45 de minute, însă majoritatea dintre ei au reușit să încheie mult mai devreme, dovedindu-și istețimea și capacitatea de reacție rapidă. Noi, voluntarii, le-am oferit ajutorul de fiecare dată când au avut nevoie, acolo unde cerințele li s-au părut neclar formulate sau dificile. În general, elevii au considerat testele ca fiind ușoare înspre nivel mediu, nivelul de dificultate și durata rezolvării unui test crescând direct proporțional cu clasele mai mari, unde punctajele maxime s-au obținut mai greu.

IMG_6287”Reacțiile copiilor cu privire la realizarea testelor au fost foarte pozitive, chiar dacă era weekend și, de obicei, aceștia nu vor să audă de teste în timpul lor liber – o dovadă în plus că testele au un format care îmbină joaca cu învățarea inteligentă și nu le permit acestora să se plictisească. La rândul lor, părinții au fost încântați, deschiși spre dialog și interesați să afle mai multe despre platforma e-istet.ro. Experiența de ,,ambasador” al proiectului e-isteț a fost una inedită, pe care aș repeta-o oricând cu drag.” – Andreia Chicoș

”În weekendul 9 – 10 mai cea mai mare parte a timpului am petrecut-o alături de copiii dornici de a vedea cum sunt testele e-isteț și de a le încerca pe tabletă. Am stat lângă ei tot timpul pentru a vedea cum se descurcă și dacă întâmpină probleme. Ei m-au surprins cu dibăcia lor în ceea ce privește tehnologia. S-au descurcat foarte bine, mi-au spus că nu s-au plictisit și că vor face teste și acasă, pe telefon, tabletă sau calculator. Ambițioși din fire, unii dintre ei s-au întors duminică pentru că voiau să ia o notă mai mare decât cea de sâmbătă.

În timp ce copiii rezolvau exercițiile am stat de vorbă cu părinții despre educație, evaluarea națională și despre platforma online educațională e-isteț. Aceștia au fost foarte deschiși, au văzut avantajele testelor online e-isteț și au fost de acord cu faptul că testele pe tabletă sau laptop îmbină utilul cu plăcutul. A fost o experiență deosebită alături de copii și abia aștept să o repet!”  – Andreea Badea

”A fost o experiență deosebită să putem lua parte la promovarea unui proiect minunat, destinat copiilor, precum platforma educațională online e-isteț.ro. Colindând fiecare colțisor al parcului, am reușit să vorbim cu cât mai mulți părinți și să îi informăm despre importanța platformei și despre beneficiile aduse de aceasta în pregătirea elevilor.

Am fost plăcut surprinse de interesul cu care am fost ascultate de către părinți și chiar să descoperim că unii dintre aceștia deja accesaseră platforma. Convinși de ceea ce le-am povestit, o parte dintre părinți împreună cu copiii au venit la cortul ATDDE, unde au putut încerca gratuit testele de pe platformă sau chiar să se relaxeze, colorând planșe oferite de noi.

Am reușit, astfel, să îmbinăm relaxarea unei plimbări prin parc cu utilitatea promovării unui proiect educațional deosebit”- Andreea Marinescu și Alexandra Bălan

One response on “Reprezentanții E-istet.ro, participanți la ONGFest

  1. Tony Costea spune:

    Felicitări!

    Un eveniment reușit ATDDE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii