Primul pas pentru școlari- teste online la matematică clasa 1

Clasa I deschide poarta educației pentru copii, pregătindu-i pentru anii de studii care vor urma. Una dintre materiile care îi vor însoți pe aceștia cea mai mare parte a ciclului educațional este matematica. Studierea ei formează o gândire calculată și obiectivă și este folositoare tuturor, având în vedere că de-a lungul vieții ne lovim de multe ori de probleme matematice, mai mici sau mai mari.

În clasa I, elevii învață elementele de bază ale matematicii, acestea creând o fundație pentru problemele de matematică pe care le vor rezolva în anii viitori, cele mai importante fiind:

 1. Scrierea, citirea și formarea numerelor până la 100;
 2. Reprezentarea prin obiecte (bețișoare, forme geometrice etc) a numerelor din intervalul 0 -100;
 3. Citirea si scrierea numerelor de la 0 la 100;
 4. Numărarea obiectelor/fiinţelor din mediul apropiat;
 5. Numărare din 1 în 1, din 2 în 2, din 3 în 3 etc., în ordine crescătoare şi descrescătoare.
 6. Efectuarea de adunări şi scăderi, mental şi în scris, în concentrul 0-100, recurgând frecvent la numărare;
 7. Recunoaşterea bancnotelor pana la 100 de lei și a monedelor, precum și schimbarea unui grup de monede/bancnote cu altul având aceeaşi valoare etc.

De curând, disciplina matematică a fost îmbinată cu explorarea mediului, care îi invață pe copii comportamentul corect în relaţie cu mediul natural. Aceasta cuprinde:

 1. Activităţi practice de întreţinere a spaţiului verde din curtea şcolii sau a colţului verde din clasă;
 2. Utilizarea unor unelte şi materiale de curăţare a mediului (greblă, mănuşi de protecţie etc.);
 3. Refolosirea materialelor;
 4. Identificarea importanţei energiei în viaţa omului, a modalităţilor de economisire a energie;
 5. Exprimarea unor opinii (acord / dezacord) cu privire la anumite atitudini şi comportamente observate în mediul înconjurător;
 6. Identificarea propriilor greşeli de comportament faţă de mediul înconjurător etc.

Matematica a dat întotdeauna bătăi de cap elevilor, deoarece necesită concentare și logică, acestea fiind competențe care se dezvoltă prin exercițiu.

Pentru a le oferi copiilor o modalitate eficientă, dar plăcută în același timp, de a-și exersa și îmbunătăți cunoștințele de matematică, platforma on-line e-istet.ro vă oferă pachete integrate de teste la matematică, pentru fiecare clasă din ciclul primar. Acestea cuprind o varietate de exerciții de matematică cu diverse metode de rezolvare, pentru a stimula copii în a le rezolva.

Printre acestea, testele online pentru clasa I cuprind:

 1.  Întrebări cu variante de răspuns, însoțite de desene, pentru a crea un mediu cât mai interesant și distractiv pentru copii:

poza1

 

poza1a

2. Întrebări cu căsuțe de inserare, care îi încurajează pe copii să își ofere propriile răspunsuri, fără a fi ajutați de variante de răspuns:

 

poza2

 

3. Întrebări cu corespondență, care le oferă copiilor posibilitatea de a asocia diverse elemente cu altele corespunzătoare:

 

poza3b

 

Rezolvând aceste teste, elevii învață matematica într-o modalitate interactivă și eficientă, iar faptul că pot face asta chiar din fața calculatorului, prin teste online, îi va stimula mai mult decât rezolvarea lor pe caiet. Platforma e-isteț.ro oferă mai multe modalități de rezolvare decât culegerile de matematică și astfel păstrează interesul copiilor crescut. În plus, fiind o platformă on-line, copiii vor fi mult mai receptivi în fața informației primite, calculatorul făcând din ce în ce mai mult parte din viața copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii