Platforma testare

28 august 2014
Blog  0

Vorbeam într-un alt articol despre importanţa educaţiei în contextul dezvoltării durabile, dar pentru a pune în practică într-un mod eficient principiile semnificative ale educaţiei, este absolut necesară o evaluare cât mai în detaliu a elevilor şi studenţilor, dar şi a persoanelor ce accesează educaţia non-formală,  cu scopul cunoaşterii atât a domeniilor în care aceştia au rezultate excepționale, cât şi a ariilor în care aceştia prezintă deficienţe.

În ajutorul consilierilor şcolari, profesorilor şi a tuturor celor ce sunt implicati în procesul de educaţie în general, vin acum platformele de testare online, care prin consultarea persoanelor direct implicate pot fi soluţia pentru problemele identificate.

Platforma de testare reprezintă o soluţie software cu o interfaţă standardizată pentru utilizator, care permite accesarea mai multor teste ce sunt administrate pe platformă. Aceste platforme susţin procesul de predare şi învăţare, testare şi evaluare a întregului proces educaţional. În general, aceste platforme vin cu interfeţe prietenoase, adaptabile sau diferenţiate în funcţie de utilizator.

eval nationala

Beneficiile oferite de aceste platforme de testare sunt multiple şi se referă atât la administrarea facilă a acestora, dar în special la avantajele aduse utilizatorilor:

– Gestionarea bazelor de date cu utilizatori şi a rezultatelor obţinute de aceştia, având posibilitatea de a livra diverse rapoarte de interes pentru utilizator.

– Rezultatele din mai multe teste individuale pot fi combinate într-o descriere de ansamblu convenabilă.

– Materiale de testare informatizate şi condiţii moderne de prezentare a testelor orientate către eficiență.

– Obiectivitate maximă şi corectitudine în evaluarea fiecărui participant la test.

– Rapiditate, eficiență, acces facil şi nelimitat la contul de utilizator;

– Posibilitatea de a face câte teste doreşti, fără a depinde de zona în care te afli sau de ora la care doreşti să te testezi;

– Design personalizat al testelor cu diferite tipuri de întrebări;

– Multitudinea domeniilor acoperite de teste;

– Gestiune facilă a rezultatelor şi arhivarea acestora;

– Corectarea instantanee şi obţinerea rezultatelor într-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii