Meditațiile online – alternativă pentru aprofundarea cunoștințelor

28 august 2014
Categorie
Educație
Noutăţi
Blog  3

Toţi părinţii îşi doresc ca rezultatele excepţionale la învăţătură şi succesul pentru copiii lor să fie la îndemână pentru fiecare. Tocmai de aceea, succesul şcolar al copilului este una dintre principalele preocupări şi atribuţii ale noastre ca societate, având obligaţia de a educa şi îndruma corect generaţiile de tineri. Pentru că, să nu uităm, o educaţie sănătoasă duce la dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a societăţii.

Astfel, în completarea sistemului educaţional vin meditaţiile, o metodă folosită de mult timp, unde copiii au posibilitatea de a aprofunda cunoştinţele acumulate sau de a deprinde unele noi. Dar, odată cu evoluţia tehnologiei şi accesul la internetul de mare viteză totul se schimbă, aşa că şi meditaţiile online au devenit din ce în ce mai accesate şi reprezintă o soluţie modernă şi viabilă în vederea pregătirii pentru generaţiile următoare.

Meditaţiile online, ca şi educaţia virtuală, sunt mai puţin stresante şi mai atractive decât meditaţiile clasice. Pentru mulţi elevi, educaţia desfăşurată în confortul căminului propriu este mult mai avantajoasă decât metoda clasică, ce implică deplasarea la locuinţa profesorului. Iar cu siguranță, în epoca internetului, copiii pasionaţi de tehnologie vor considera meditaţiile online mai accesibile decât cele clasice.

Avantajele meditaţiilor online sunt multiple, câteva dintre ele fiind :

-Accesul garantat la profesorii pe care-i doriţi, indiferent de distanţa care vă separă de aceştia.

-Posibilitatea de a relua, ori de câte ori este necesar, în timpul şedinţei de meditaţie, o secvenţă care nu a fost bine înţeleasă.

-Economii importante de timp, întrucât programul încărcat al familiei moderne face ca fiecare oră economisită să aibă o importanţă din ce în ce mai mare.

-Posibilitatea de a lucra direct de acasă, prin intermediul calculatorului personal, renunțându-se, astfel, la deplasarea la domiciliul profesorului. Acesta reprezintă un avantaj pentru părinți, deoarece sunt eliminate surse suplimentare de stres  şi de risc şi le este oferită posibilitatea de a urmări oricând doresc modul în care profesorii îi ajută pe copiii lor să-şi însuşească noi cunoștințe.

3 responses on “Meditațiile online – alternativă pentru aprofundarea cunoștințelor

  1. Susie spune:

    What a plsaruee to find someone who thinks through the issues

  2. MITROIU STEFANIA spune:

    Doresc sa aprofundez cunostinte la matematica si lb. romana.
    Multumesc

  3. […] didactice, este bine ca părinţii să îşi ajute copiii apelând la o metodă nouă, respectiv meditatii online. Copiii sunt obişnuiţi de mici cu jocurile pe calculator şi sunt fascinaţi de tot ceea ce […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii