Înscrieri la clasa pregătitoare și clasa 1

16 februarie 2015
Categorie
Educație
Noutăţi
Blog  0

Sorin_Campeanu1-400x230Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din data de 16 februarie începe prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare, iar pe data de 23 februarie începe înscrierea pentru clasa 1. Fiecare unitate de învățământ are obligația ca începând cu 16 februarie să pună la avizier și pe site numărul de clase pregătitoare alocate.

Iată informațiile pe care le vor afla părinții odată cu începerea înscrierilor:

- Programul de completare a cererilor tip de înscriere

- Programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, solicitată de părinți

- Informațiile care permit părințiilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare

- Criteriile de departajare elaborate de fiecare școală

Perioada 18 – 26 februarie va cuprinde evenimente de tip Ziua porților deschise. Astfel, părinții și copii pot vizita unitatea școlară pentru a vedea spațiile în care vor desfășura activități și pentru a vorbi cu personalul unității de învățământ.

În intervalul 23 februarie – 13 martie, părinții pot completa cererile de înscriere online sau la  școala aleasă.

Între 20 – 21 martie se vor afișa listele cu candidații care au fost înmatriculați, cei neînscriși și locurile rămase libere.

Cea de a doua etapă începe pe 23 martie, moment în care se vor afișa listele cu locurile libere și procedura de repartizare la unitățile de învățământ. Astfel, începând cu 24 martie până pe 3 aprilie părinții au timp să depună cererile de înscriere la secretaratul școlii. Rezultatele vor fi afișate pe 10 aprilie.

Părinții care nu au reușit să își înscrie copilul și au întâmpinat probleme vor înainta o cerere către inspectoratul școlar, iar problemele vor fi soluționate în perioada 14-17 aprilie.

Dă un click aici pentru a citi metodologia de înscriere.

Dacă copilul tău intră în clasa 1 și vrei să îl testezi sau să îl pregătești, platforma educațională e-isteț îți oferă teste online la matematică și la limba română pentru elevii din clasele 1-4. Testele au un caracter interactiv și pot fi făcute cu plăcere de către micuți. Au rolul de a dezvolta creativitatea, atenția și încrederea în propria persoană. Cu ajutorul acestor teste, copiii învață să se descurce în diverse situații, exercițiile fiind corelate cu informații din viața reală.

Încearcă împreună cu copilul tău testele demo oferite și intră în familia e-isteț.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii