Evaluarea la engleză – o nouă experienţă pentru elevi

eval engleza

Limba engleză este o materie introdusă în evaluarea naţională de la clasa a VI-a în anul 2013. Aceasta face  parte din examenul de limbă şi comunicare, alături de limba română.  Pe lângă engleză, examenul de limbă şi comunicare se mai poate da la franceză şi germană, în funcţie de limba străină pe care copiii o studiază la şcoală.

În secţiunea de limba engleză de la evaluarea naţională la limbă şi comunicare nu este inclusă partea de gramatică, însă se evaluează capacitatea de citire a unui text scris, precum şi cea de înţelegere a acestuia.

Aceasta este o noutate pentru elevii claselor primare, care trebuie să se pregătească din timp întrucât o limbă străină necesită o perioadă mai extinsă de învăţare.

Pregătirea pentru evaluarea la limba engleză poate fi o provocare, ţinând cont că orele de engleză predate în şcoli sunt în număr mai mic decât cele de limba română şi matematică. Astfel, o pregătire suplimentară poate fi de mare ajutor pentru elevii care îşi doresc rezultate cât mai bune la evaluarea de la limba engleză.

Astfel, după un timp, copiii vor deveni mai încrezători şi îşi vor dezvolta abilităţile de scriere, citire  şi comunicare în engleză.

E-istet.ro vine în ajutorul elevilor dornici să înveţe limba engleză şi să îşi exerseze aptitudinile în cadrul acesteia. În curând vom lansa un pachet cu teste în limba engleză, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională. În acest fel, copiii au parte de o experienţă pozitivă şi interactivă, iar în acelaşi timp, au posibilitatea de a-și consolida cunoştinţele.

7 responses on “Evaluarea la engleză – o nouă experienţă pentru elevi

 1. […] cateva teste online foarte interesante pentru copilul meu. Am vazut ca au pe site si teste de evaluare engleza online pe care cei mici le pot face din fata calculatorului. Mi se pare o idee excelenta pe care cei de la […]

  • Jenni spune:

   Adela, tare imi este frica de faptul ca poalsire tale vor fi mai scurte si (sorryyyyyyyy) un pic mai superficiale decat pana acum, tocmai din cauza faptului ca ai ales sa le traduci in engleza. Toate/toti ne putem da seama ca va fi o munca aproape dubla pentru tine si ca nu iti va fi usor sa tii pasul in ritmul asta. Mie imi place la nebunie bolg-ul, il urmaresc in mod frecvent si chiar mi-ar parea rau sa aiba de suferit din aceasta cauza :((Anyway, e un lucru super ca vrei sa iti exersezi engleza dar te rog, continua in acelasi stil cu care ne-ai obisnuit!!!!Si acum din ciclul „parerea mea”: cel mai bine ar fi sa alegi doar anumite postari pe care sa le traduci in engleza. Poate 2-3 articole pe luna ar fi suficiente. Asa cred eu….XOXOOOOOO

 2. NADIA spune:

  imi place foarte mult engleza pentru ca si mama stie si pentru ca profesoara mea mi-a spus ca in majoritatea tarilor se vorbeste engleza si daca vizitez si eu aceste tari si stiu bine engleza pot sa vorbesc

  • Elnare spune:

   ai mare dreptate, si eu m-am gindat la asta, insa deocamdata imi e greu sa iau o decizie si iti si explic de ce. Cred ca daca o sa scriu numai in engleza, blogul o sa para prea pretentios, iar eu as vrea ca lumea sa il acceseze usor, fara sa aiba vreun impediment de limba. Spun acest lucru deoarece ma citesc si fete foarte tinere, care nu au implinit inca 13 ani si carora le dau sfaturi cu mare drag. Textele mici le voi scrie numai in engleza, dar la textele mai mari-ma mai gandesc. Oricine imi poate da argumente pro sau contra este binevenit, apreciez mult punctele voastre de vedere:)

 3. Alex spune:

  Vreau evaluare engleza

 4. […] Ca și elev sau ca părinte al unui copil care nu mai are prea mult timp până va trece prin emoțiile evaluării naționale, ai putea fi tentat să spui că ești foarte pregătit, că nu e nevoie de pregătire suplimentară, că o notă mare este asigurată și tot felul de lucruri de genul ăsta. De fapt, eu cred că niciodată nu suntem prea pregătiți. Mai ales când e vorba de teste ce decid viitorul copiilor noștri, a generațiilor următoare. De ce să nu fii ”pe fază” și să te pregăteșri din timp? Numai mâine nu-i poimâine, iar la evaluare nu se mai dau doar subiecte din Limba Română și Matematică, ci și din Limba engleză. Vrei să-ți fie mai ușor? Atunci poate că ar trebui să apelezi la pregătirea oferită de evaluare engleză e-istet. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii