4 sfaturi care te vor ajuta să stimulezi creativitatea copilului tău

5 decembrie 2019
Blog  0

În creșterea copiilor s-a pus, în general, accent pe disciplină, învățat și maximizarea dorinței de a ajunge cineva important. Însă, deseori, părinții uită să stimuleze creativitatea și imaginația celor mici. Specialiștii spun că imaginația și creativitatea influențează dezvoltarea copiilor la fel de mult ca și celelalte elemente general folosite în creșterea acestora.

Iată câteva sfaturi care vor ajuta la stimularea creativității celui mic:

1. Jucați-vă cu el jocuri de perspicacitate și logică. Jocurile de tipul acesta îi vor solicita imaginația și îl vor stimula în găsirea unei soluții. Puteți, spre exemplu, să asamblați împreună un puzzle; astfel, petreceți timp împreună și îl încurajați în dezvoltarea logicii.

2. Citește-i povești la ora de culcare. Atmosfera magică și poveștile fantastice cu prinți și prințese, dragoni și zmei îl vor împinge către un spațiu în care totul e posibil. Astfel, îl veți ajuta să aibă încredere în sine și idei îndrăznețe în viață.

3. Faceți mici discuții pe diferite teme. Ascultă-i părerea legată de diverse subiecte care îl interesează. Fie că este legată de un personaj, de o poveste sau o jucărie, este benefic să-l încurajați să vorbească deschis, fără să-i fie teamă de opinia celor din jur.

4. În timpul liber, lăsați-l să picteze. Desenul, pictura și, în general, orice formă de artă sunt niște stimulenți minunați în conturarea imaginației copiilor. Culorile, muzica sau scrisul sunt doar câteva dintre elementele care conferă libertate în gândire și dau frâu liber imaginației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Septembrie
Analize. Statistici. Comparatii